Versterk, verstil en verbind

Ervaringen yoga lessen

Maaike: Voor mij is een yoga les bij Caroline, een moment van stilstaan bij wat is. Inspannend en ontspannend tegelijk. Fijn is dat Caroline altijd ruimte laat om je eigen grens te ontdekken. Dit door in de oefeningen, zoals ze zelf zegt, je eigen wijsheid te behouden. Dat is iets dat ik ook graag mee neem buiten de yoga les om. Caroline weet altijd te verrassen, ook na vele lessen is er met grote regelmaat een nieuwe oefening, ademhaling, mantra of een buitenles.

Sylvia: Ik wil je bedanken voor de zeer prettige yoga lessen, mooi in omgeving en met een docent die een warm hart uitdraagt kan het bijna niet meer stuk. Je brengt wat rust in mijn drukke hoofd.

Heleen: Erg bedankt voor al je informatie en de samenvatting over yoga en ademhaling. Ik ervaar jouw manier van lesgeven als fijn. Dat heeft alles te maken met je rust, vriendelijkheid ("lichtheid"), duidelijkheid en niet te vergeten jouw deskundigheid die je genereus met ons deelt.

Ingrid: Ik vind typerend voor jou: "Ontdek de kracht en rust in jezelf op jouw eigen/wijze manier".

Chantal: Yoga, een open blik naar jezelf en de wereld om je heen. Caroline geeft yoga op een manier die bij haar past en laat iedereen die bij haar les heeft de ruimte om ook een eigen manier van yoga te ontdekken. De lessen zijn gestructureerd en bevatten telkens verschillende elementen of thema's. Waarbij er vrijheid is voor eigen interpretatie en invulling.

Annet: Wat ik kenmerkend voor jou en je lessen vind is: het laten zijn zoals het is, het is goed zoals het is, zachtheid, compassie voor jezelf, compassie naar anderen, in evenwicht zijn/komen, uit je hoofd en in je lichaam komen, niet vaag of zweverig, nuchter, oprecht, gezellig.

Josette: Wat Caroline me vooral leert is dat ontspanning pas echte rust geeft als je het werkelijk beleeft (en het dus in je échte leven moet passen, niet dat gekunstelde van “oh, ik moet zo en zo staan, ademen want anders is het niet goed”.“Voeten op aarde, ruimte voor jezelf”. Aarde en ruimte dat lijken tegenstellingen in de ogen van velen, maar bij jou leer je dat tegenstellingen eigenlijk aanvullingen op elkaar zijn, dat niets goed of fout is, maar dat het er ís. En wanneer je dat kunt accepteren, je vanzelf de rust in je lijf voelt stromen.

Jantien: Typerend voor Lessen van Caroline: “Wees eigenwijs en zoek je eigen vorm in yoga.”

Jolanda: Al vele jaren heb ik yogales bij Caroline. De huidige locatie ervaar ik als uitermate sfeervol en prettig. In de lessen is er - een goede afwisseling tussen- in en ontspanning. Bovendien vind ik het laatste kwartier ontspanning en meditatie zeer fijn. Eens in de maand beginnen we de les in stilte; dat raakt mijn gevoel voor eerbied ( op vele fronten) in het leven diep. De oefeningen zijn mild en voor velen goed toegankelijk. Verder hebben we zoal kennis gemaakt met de werking van de chakra's, vele ademhalingsoefeningen gehad en mantra's gezongen. De groepen zijn over het algemeen behoorlijk stabiel (weinig verloop) en er heerst een vredige sfeer. De yoga houdt mijn lichaam soepel en ik mis het dan ook zeker, als er een lange vakantieperiode is.

Sanne: De yogalessen van Caroline voegen echt iets toe aan mijn leven. Ze helpen me om echt even alles los te kunnen laten. Ik merk dat me dat de rest van de week helpt om lekker in mijn vel te blijven zitten. In mijn dagelijks leven dat gevuld is met werk en de hectiek van het gezinsleven, is de dinsdagochtend is voor mij een rustpunt in de week. Het voelt ook echt als een puur luxe moment voor mezelf om op de dinsdagochtend op zo’n prachtige plek yoga te doen.

Ervaringen yoga weekend

Karin: Een waar cadeautje voor jezelf! Inspanning en ontspanning, heerlijk eten, gemoedelijke sfeer met fijne mensen, prachtige plek waar je volop geïnspireerd raakt! Mijn dank aan Caroline voor dit heerlijke weekend!

Henriette: Heerlijk weekend gevuld met yoga, meditatie, goeie docente, leuke mensen en lekker (biologisch) eten. Sommige yoga oefeningen waren voor mij nieuw. Erg fijn dat er door Caroline alternatieven worden geboden voor de oefeningen die wat flexibiliteit van lijf en leden vragen ( bijv. buig de knieën) waardoor het goed vol te houden was. De meditatie en daaropvolgende stilte heb ik als erg voedend ervaren. Maar wat voor mij bovenaan staat is de aandacht waarmee Caroline haar lessen en het weekend heeft verzorgd. Zowel de inwendige mens werd gevoed met fruit, thee en zelfgebakken koekjes als de uitwendige mens met bloemen op tafel en kaarsjes in de yoga ruimte. Kijk nu al uit naar het volgende yoga/meditatieweekend met Caroline als 'juf'.